Bodrum
Dünyaca ünlü Bodrum Yarımadası; 3 bin 500 yıllık tarihi, kadim medeniyetlerden miras aldığı kültür ve sanatı, doğal güzellikleri, özgün mimarisi, tarımsal zenginlikleri, gastronomisi, iklimi, denizi ve muhteşem koyları, sabaha kadar süren eğlence hayatı, ziyaretçilerin her türlü ihtiyacına cevap veren nitelikli ve farklı konseptteki konaklama tesisleri ile Türkiye’nin cennet köşelerinden birisidir.
(Bodrum Belediyesi)
Bodrum Kalesi, 1406-1522 yılları arasında Saint Jean Şövalyeleri tarafından üç tarafı denizlerle çevrili kayalık bir yarımada üzerinde, iki liman arasında inşa edilmiştir. Kalenin yapımında, depremde yıkılmış olan dünyanın yedi harikasından biri Mausoleion’un taşlarını kullanmışlardır. Kalede, Fransız, İtalyan, İngiliz, Alman ve İspanyol (Yılanlı) kuleleri bulunmaktadır. Rodos adası 1522 yılında Türkler tarafından alındıktan sonra, şövalyeler Bodrum ve çevresini 5 Ocak 1523’de terk etmişlerdir. 1895’den itibaren hapishane olarak kullanılan Kale, Fransız ve İngilizlerin I. Dünya Savaşı sırasında 26-28 mayıs 1915’de bombalamaları ile yarı yıkık hale gelerek terk edilmiştir.
(Bodrum Belediyesi)
Bugün genelde ‘gulet‘, ‘aynakıç‘ ve ‘tırhandil‘ olarak üç kategori altında toplanan Bodrum’un Mavi Yolculuk teknelerinin ataları, artık neredeyse hiçbirini göremediğimiz, yirminci yüzyılın ilk yarısının sonlarına kadar varlığını sürdürmüş yelkenli iş tekneleridir. Bu alanda hem yelken arması hem de gövde formu hususlarında küçümsenemeyecek bir çeşitlilik söz konusudur. Bodrum Denizcilik Müzesi artık geçmişte kalmış bu farklı ve zengin denizcilik dünyasını günümüze taşımaktadır.
(Bodrum Deniz Müzesi)